Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür. M.Kemal Atatürk
OKULUMUZ BEYAZ BAYRAKLA ÖDÜLLENDİRİLDİ....🤩👏🏻👏🏻🥳👍🏻🥰 Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha sağlıklı ve güvenli ortamda eğitim almalarını sağlamak için, -Eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, -Toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, -Yaşam kalitesinin yükseltilmesi, -Yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı arasında “BEYAZ BAYRAK” işbirliği protokolü yapılmıştır. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla okullar her iki bakanlık tarafından denetlenmiş ve değerlendirilmiştir. Belirlenen kriterler ve çalışmalar doğrultusunda yeterli bulunan okulumuz “TEMİZLİK VE HİJYEN KURALLARINA UYGUN “ bulunarak , “BEYAZ BAYRAK” almaya hak kazanmıştır. Okulumuz Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığınca sertifika ve plaketle ödüllendirilmiştir. 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 GEMS DERSİ KONU BAŞLIKLARI YILLIK ve AYLIK PLANLAR (2014-2015) NİLGÜN BABAANNENİN MESAJI HER GÜNE YENİ OYUNLARIMIZ.. BİLTAN ANAOKULLARI İŞBİRLİĞİ ile YETİŞEN ÇOCUKLAR EĞİTİCİ YAZILAR

KALİTELİ TARTIŞMANIN PÜF NOKTALARI

 Kadın-erkek ilişkilerinde denge kurmak ve bunu korumak çok zordur. Deli gibi aşık olanların bile fikir ayrılığına düşmelerinden ya da birbirlerine zaman zaman katlanamamalarından daha doğal ne olabilir ki?..

Peki tartışmanın kaçınılmaz olduğu durumlarda ne yapmak gerekir? İşte size kaliteli bir tartışmanın püf noktaları...

 

-Tartışılan konuyu kişiselleştirmeyin. Onun hoşlanmadığınız davranışlarından konuşuyor olsanız bile genel bir konu hakkında konuşuyormuş gibi davranın. Ses tonunuzun, bakışlarınız ve jestlerinizin düşmanca olmamasına özen gösterin. Yaklaşımınız daima objektif olsun.

-Özel konuları arkadaşlarınızın yanında konuşmak, üstelik de onları hakem yerine koymak gibi bir hataya düşmeyin. Ancak ortada konuşulan genel bir konu varsa ve herkes bu sohbete katılıyorsa siz de fikrinizi söyleyin.

-Tartışma sırasında herhangi bir sözüne ya da hareketine sinirlenseniz dahi ona sakın hemen cevap vermeyin. Aksi halde kendinizi hiç söylemek istemediğiniz şeyleri söylerken bulursunuz. Derin bir nefes alın ve 10 saniye düşünün; gerçekten vermek istediğiniz cevabı kafanızda toparladıktan sonra konuşun.

-Genel konularda konuşmayı tercih edin. Bu sizi kısırdöngüye girmekten ve karşılıklı suçlamalardan kurtarır; bilgilerinizi paylaşarak ilgi duyduğunuz alanları geliştirmenizi sağlar.

-Nerede durmanız gerektiğini bilin... Tartışmadan kaçmayın ama bazı konuları sıcağı sıcağına tartışmanın yarar yerine zarar getireceğini hatırlayın. Üzerine gitmeyin ama partnerinizin de sizin üstünüze gelmesine izin vermeyin.

-Birbirinizi dengelemeyi bilin. Onun gergin olduğu durumlarda sizin daha sakin, sizin sinirli olduğunuz anlarda da onun daha ılımlı olması tartışmanın büyümesini engelleyecektir.

-Alaycı tavırlar, küçümseyen bakışlar ve iğneli sözler daima olumsuz etki bırakır ve tartışmanın seviyesinin düşmesine sebep olur. Tartışma sırasında ciddi, iletişime açık ve anlayışlı olun. Rahatsızlıklarınızı ve görüşlerinizi net bir biçimde ifade edin.

-Tartışma bittiyse gerçekten bitsin. Konuyu uzatmayın ve hiçbir fikir mücadelesinin sonunda gerginlik çıkarmayın.