Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğiticileri, sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle mütenasip bulunacaktır. M.Kemal Atatürk
OKULUMUZ BEYAZ BAYRAKLA ÖDÜLLENDİRİLDİ....🤩👏🏻👏🏻🥳👍🏻🥰 Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha sağlıklı ve güvenli ortamda eğitim almalarını sağlamak için, -Eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, -Toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, -Yaşam kalitesinin yükseltilmesi, -Yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı arasında “BEYAZ BAYRAK” işbirliği protokolü yapılmıştır. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla okullar her iki bakanlık tarafından denetlenmiş ve değerlendirilmiştir. Belirlenen kriterler ve çalışmalar doğrultusunda yeterli bulunan okulumuz “TEMİZLİK VE HİJYEN KURALLARINA UYGUN “ bulunarak , “BEYAZ BAYRAK” almaya hak kazanmıştır. Okulumuz Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığınca sertifika ve plaketle ödüllendirilmiştir. 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 GEMS DERSİ KONU BAŞLIKLARI YILLIK ve AYLIK PLANLAR (2014-2015) NİLGÜN BABAANNENİN MESAJI HER GÜNE YENİ OYUNLARIMIZ.. BİLTAN ANAOKULLARI İŞBİRLİĞİ ile YETİŞEN ÇOCUKLAR EĞİTİCİ YAZILAR

DÖRT YAŞ ÇOCUĞUNUN GENEL DAVRANIŞ ÖZELLİKLERİ

DÖRT YAŞ ÇOCUĞUNUN GENEL DAVRANIŞ ÖZELLİKLERİ

        Çocuk gelişimcileri üç yaş çocuğunun kendinden memnun ve çevresiyle uyumlu diye nitelendirilen özelliklerinin ardından gelen dördüncü yaşta, çocuğun iki-üç yaş arasındaki huysuzluk, asilik, inatçılık ve düzensizlik özelliklerine sanki geri dönüş yapar gibi  olduğunu belirtirler. Ancak bu kez bütün olumsuz tavırlarda eskiye göre daha kolay düzene girebilme , yani bir olgunluk söz konusudur.

  • Dört  yaşındaki   çocuk,  eskiye göre  aşırılıklara  daha eğilimlidir .  Konuşma ve hareketlerinde tekmeleme, tepinme gibi bir ölçüsüzlük ve kontrolsuzluk vardır.Anne babanın kullanmadığı, özellikle küfürlü ve ayıp sözleri hiç sakınmadan meydan okurcasına söyler. Bu sözcükleri kullanırken yetişkinler ,engelleyici ve olumsuz bir tavır sergilerse bu sözcükleri kullanmaya ısrarla devam eder.
  • Dört yaşındaki çocuk, vücudunda bazı koordinasyon bozuklukları yaşayabileceği için daha dengesiz olur. Düşme ve tökezleme durumları artar.
  • Dört yaşın bir diğer özelliği , iç huzursuzluğundan doğan kontrolsüz davranışlardır.Parmak emme ve bazı tikler onun elinde olmadan yaptığı davranışlardır.Bu davranışları yetişkinlerin doğru değerlendirip,üstüne düşmemeleri gerekmektedir.
  • Yine bu yaşta;iki-üç yaş arasında gösterdiği belirli alışkanlıkları saplantısal olarak tekrar eder.
  • Belirli konularda kurulan düzenin bozulmasından huzursuzluk duyar ve bağırıp ağlayarak tepkisini ortaya koyar.
  • Başkalarının duygularına karşı duyarlılığı yokmuş gibi kaba saba davranışlar yapmakta bir sakınca görmez.
  • Arkadaşlarıyla birlikte olmayı istemekle birlikte kavga ve dövüşü severler.Bir grup kurmak  ve gruba yabancı çocuklar olmamak gibi davranışlarda bulunur.Buna rağmen arkadaşlarıyla beraber olmayı çok sever.
  • Dört yaş çocuğu gördüğü şeylere sahip olmakta kendini  haklı sayar.Eline aldığı her şey onundur. Mülkiyet duygusunun henüz gelişmediği bu dönemde çocuğun oynadığı her oyuncağı kendisinin sanması masum bir tavırdır.
  • Dört yaş çocuğu,üç yaş öncesindeki bir davranış özelliği olan,tutturma ve buyurmayı severse de bunlardan kısa sürede vazgeçebilir.
  • Bu yaşın en önemli ve genellikle anne babalarca bilinmeyen bir özelliği de ,kendisine arkadaş olarak hayali tipler yaratacak bir düş gücüne sahip olmasıdır.
  • Dört yaş çocuğu hareket etmeyi çok sever ve amaçsız bir sürü hareket yapar.Konuşmayı sevdiği için çok konuşur.Espriler yapar.Fıkralar anlatır.Bilmeceleri sever.Resim yaparken çizeceğini söylediği şey yerine başka bir şeyin resmini çizebilir.