Hiçbir zafer amaç değildir. Zafer, ancak kendisinden daha büyük bir amacı elde etmek için belli başlı bir vasıtadır. M.Kemal Atatürk
OKULUMUZ BEYAZ BAYRAKLA ÖDÜLLENDİRİLDİ....🤩👏🏻👏🏻🥳👍🏻🥰 Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha sağlıklı ve güvenli ortamda eğitim almalarını sağlamak için, -Eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, -Toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, -Yaşam kalitesinin yükseltilmesi, -Yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı arasında “BEYAZ BAYRAK” işbirliği protokolü yapılmıştır. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla okullar her iki bakanlık tarafından denetlenmiş ve değerlendirilmiştir. Belirlenen kriterler ve çalışmalar doğrultusunda yeterli bulunan okulumuz “TEMİZLİK VE HİJYEN KURALLARINA UYGUN “ bulunarak , “BEYAZ BAYRAK” almaya hak kazanmıştır. Okulumuz Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığınca sertifika ve plaketle ödüllendirilmiştir. 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 GEMS DERSİ KONU BAŞLIKLARI YILLIK ve AYLIK PLANLAR (2014-2015) NİLGÜN BABAANNENİN MESAJI HER GÜNE YENİ OYUNLARIMIZ.. BİLTAN ANAOKULLARI İŞBİRLİĞİ ile YETİŞEN ÇOCUKLAR EĞİTİCİ YAZILAR

ÇOCUĞUMUZLA İLETİŞİM KURMAK

  1. Çocuğunuzla iletişim kurarken O’nun göz hizasına gelecek şekilde çömelerek ya da oturarak göz kontağı kurmaya dikkat edin. Böylelikle dikkatini size ve söylediklerinize vermesi kolaylaşacaktır.

2. “Akıllı çocuk ol, uslu davran” demek yerine, çocuğunuzdan tam olarak nasıl davranmasını istediğinizi belirtmeyi tercih edin.

3. Olumlu davranışını (sözel/davranışsal) ödüllendirmek, hatta O’nun da duyabileceği şekilde başkalarıyla paylaşmak, çocuğunuzun davranışı benimsemesini kolaylaştıracaktır.

4. Sonucu tam istediğiniz gibi olmasa bile, gayret ve çabalarını takdir ettiğinizi mutlaka gösterin.

5. Olumsuz davranışı zaman zaman görmezden gelmek, davranışın azalmasını sağlayacaktır.

6. Çocuğunuzdan duruma uygun çözüm önerileri üretmesini isteyin.

7. Kilitlendiğiniz durumlarda (2 seçenekli) alternatif sunun.

8. “Hayır” larınızla ilgili tutarlı ve kararlı davranın.

9. Anne – Baba olarak tutarlı davranmak, çocuğunuzun uyumunu kolaylaştıracaktır. Farklı fikirlerde olduğunuz durumları çocuğunuzun önünde konuşmamayı tercih edin.

10. Konuşmalarınızı 3-5 cümleyi geçmeyecek şekilde kısa tutmaya özen gösterin.11. Bir konudaki uyarılarınızı çok fazla tekrarlamaya başladığınızı düşünüyorsanız, tepkinizi sessizce, davranışınızla gösterin.

12. Duygularını anladığımızı hissettirmek, duygusunu isimlendirmek, öfke/ağlama krizlerinin uzamasını engelleyecektir. “Dondurma yemene izin vermediğim için bana kızgınsın. ”

13. “Ben dili” kullanmaya özen göstermek, kızmak/azarlamaktan daha olumlu sonuç verecektir. Çocuğunuzun davranışının üzerinizde yarattığı etkiyi O’nunla paylaşın. “ Gürültü yaptığın zaman başım çok ağrıyor.

14. Çocuğunuzu başka çocuklarla / kardeşiyle kıyaslamaktan kaçının. Tek yumurta ikizi dahi olsalar, her çocuğun kişilik özelliklerinin, becerilerinin ve yeteneklerinin birbirinden farklı olduğunu unutmayın.

15. Tehditkar ifadeler kullanmamaya özen gösterin.

16. Çocuğunuza asla “yaramaz, sulugöz” vb. sıfatlar yüklemeyin. Yorumlarınızın ve geribildirimlerinizin kişiliğine değil, yaptığı davranışa yönelik olması davranış değişikliğine yardımcı olacaktır.

17. Söylediklerinizle / yaptıklarınızın tutarlı olmasına özen gösterin. Unutmayın ki; çocukları söylediklerimizden çok, yaptıklarımızı taklit eder ve benimserler.

18. Okuldan geldiğinde neler yaptığını anlatmak istemiyorsa, zorlamayın. “Peki, ben sana bugün neler yaptığımı anlatayım o zaman.” diyerek gününüzü paylaşın.

19. Yaşları kaç olursa olsun, “aile toplantıları”, problemleri ve problem davranışlar üzerinde konuşmak, çözüm üretmek için önemli fırsatlardır. Problem çözme, işbirliği, ve duygu paylaşımı olanağı sağlar.

20. “Neden ?“ sorusu yerine; “ Nasıl? ” ve “Ne? “ soruları sorarak, çocuklarımızın düşünme ve karar verme becerilerinin gelişmesine yardımcı olabiliriz.

“ Sence bu duruma NE sebep oldu?”“ Bu konuda NE hissediyorsun? ““ Sence bir dahaki sefere böyle bir durumda NASIL davranabilirsin? ”“ Bu konuda NE ler yapabilirsin? “** Çocuğunuzla her gün mutlaka en az 30 dk nitelikli zaman geçirin. **